Brief 1: “Zie me zitten, met mijn laptop en mijn havercappuccino.”

Het heeft even wat voorbereiding gekost, maar vandaag heb ik dan de eerste aflevering van mijn podcast ‘Brieven aan Aboutaleb’ gepubliceerd. Ik lees de brieven voor die ik schrijf aan de burgemeester van mijn stad, over Rotterdam, literatuur en mijn werk als literair vertaler. Een project over schakelen tussen culturen en het belang van verbeeldingskracht.

Citaat:

‘Hoe langer we hier wonen, hoe meer ik me hier ga thuisvoelen, hoe meer ik hoor en lees over de wooncrisis en de sloop van de Tweebosbuurt, hoe meer ik mezelf hier zie zitten achter mijn havercappuccino, en hoe meer ik mezelf op mijn voordeur zie afstappen en hem achter me zie dichtdoen. Ik woon hier fijn, ik zit hier heerlijk in mijn bubbel, maar vanzelfsprekend is het niet.’

Je kunt de podcast eenvoudig hier beluisteren, op Spotify of in je favoriete podcast-app (desnoods even de RSS-feed gebruiken). Wie liever leest dan luistert, kan de de brief hier terugvinden (leestijd circa 10 minuten).

Vragen, tips en opmerkingen zijn zeer welkom via e-mail.