Publicaties

In de loop der jaren heb ik verschillende boeken, boekjes en tijdschriften gepubliceerd. Hieronder drie titels waar ik trots op ben en die nog verkrijgbaar zijn.

Ook wijs ik graag op het archief van mijn wegblog ‘De levende stad’, met indrukken uit alle wereldsteden waar ik tot dusverre woonde: Groningen, Berlijn, Wenen, Den Haag en Rotterdam.

*

Werk in opdracht (2011) gaat over een dichtertje dat zich al mijmerend in de nesten werkt en dan een radicaal besluit moet nemen. Geschreven na toekenning van het Hendrik de Vries-stipendium van de gemeente Groningen.

Een ‘opvallend ingetogen’ novelle, stelde het Dagblad van het Noorden. En: ‘Aarnout beschikt over (…) het stilistisch vermogen een afgewogen verhaal te vertellen. Bij vlagen is hij zelfs zeer goed op dreef.’

Deze novelle is te bestellen bij uitgeverij Passage, maar ook beschikbaar als (gratis) e-book.

*

Waarom leest en schrijft een mens? In We vertellen elkaar verhalen (2009) ga ik op zelfonderzoek uit in een verzameling mini-essays over de poëtica van mijn oma, de snik in de stem van Barack Obama, de actualiteit van Sophocles’ Philoctetes, enzovoort. Ik stel een heleboel vragen – en beantwoord er nog een paar ook. Te bestellen als print on demand.

*

Mijn officieuze debuut: honderd columns over Groningen en Groningers, geluk, muziek en poëzie. Een jaar, de stad verscheen in 2003 en oogstte veel lof. Deze bundel is inmiddels als print on demand te bestellen en beschikbaar als (gratis) e-book.